Certificarea Internet and Computing Core Certification ® (IC3 )

IC3Certificarea Internet and Computing Core Certification ® (IC 3 ) validează cunoștințele de bază necesare unei reușite în mediile ce solicită folosirea calculatorului și a internetului.

Beneficiind de această certificare puteți dovedi că dețineți abilitățile necesare pentru a vă îndeplini atribuțiile de la locul de muncă mult mai eficient.

Certificarea IC3 este disponibila în 13 limbi în peste 120 de tări – deci este o certificare cu adevărat globală. Este recunoscuta de Ministerul Educației Naționale și echivalentă a examenului de competențe digitale la nivel EXPERIMENTAT.

Global Standard 4 (GS4) este un standard recunoscut la nivel internațional pentru alfabetizarea digitală și reflectă cele mai relevante competențe atât pentru cei din sistemul de învățământ, cât și pentru comunitatea largă.

Pentru a obține certificarea IC3 trebuie să promovați trei examene:

Examen

Descriere

Bazele utilizării calculatorului

Acoperă cunoștințele fundamentale privind calculatoarele.

Activități online                                                  

Acoperă aplicațiile curent folosite privind prelucrarea de text, foi de calcul și crearea de prezentări, cât și caracteristicile generale ale tuturor aplicațiilor.

Aplicații cheie

Acoperă competențele necesare pentru lucrul pe internet sau în rețele.

 

IC³ utilizează versiuni actualizate ale celor mai utilizate aplicații. Testarea altor tipuri de abilități și cunoștințe (cum ar fi cunoștințele despre hardware și software), este administrată cu ajutorul testelor tip grilă (alegeri multiple, răspunsuri multiple, potrivire, etc.). Fiecare dintre cele trei examene vor conține aproximativ 45 de întrebări. Examenele vor fi administrate online în timp real și au o durată de 50 de minute.